Si no visualitzes correctament aquest missatge o no et funcionen els enllaços, clica aquí
FELICITATS LENA!  
La Lena Viñas, alumna de 1r de secundària de la nostra escola ha guanyat el premi dels Jocs Florals de Ciutat de Barcelona, amb l’escrit: Toc-toc.

El 5 de juny s’ha celebrat la 28a edició dels Jocs Florals Escolars al Saló de Cent de l’Ajuntament. L’acte ha arrencat amb el reconeixement als autors i autores dels 100 treballs finalistes procedents de cadascun dels 10 districtes de la ciutat. Posteriorment s'han anunciat els 10 guanyadors i s'ha procedit a fer les lectures de fragments dels treballs guanyadors, que com a novetat d'enguany ha anat acompanyada de l'actuació teatralitzada d'un grup d'alumnes del batxillerat d'arts escèniques de l'Institut Pablo Ruiz Picasso. Amb un sorprenent i emotiu espectacle dissenyat per a l’ocasió adaptat als textos guanyadors, l'alumnat guanyador ha estat convidat a pujar a llegir un fragment del seu text entre petites accions de música i teatre acompanyades de piano.

Aquí hi ha talent! Enhorabona!

 
 
POSEM A PROVA ELS IDIOMES
DELF

Une année de plus, des élèves de 4t d’ESO de l’école se sont présentés aux épreuves écrites des modules A2 et B1 du DELF. Les examens ont eu lieu samedi 2 juin au Lycée français de Barcelone.

Les épreuves orales se dérouleront du 6 au 27 juin à l’Institut français de Barcelone. Carrer Moià, 8. Les dates ont été communiquées aux élèves et sont publiées sur le Moodle du département de français.

Les résultats finaux seront publiés sur le site de l’Institut français de Barcelone http://www.institutfrancais.es/barcelona le 19 juillet.

NB: Les diplômes peuvent tarder entre 3 et 4 mois à arriver. Pour les récupérer, il faut se rendre à L’IFB Carrer Moià, 8 (département Cursos i exàmens), 6ème étage muni/e d’une pièce d’identité DNI ou d’un passeport.

Bonne chance à toutes et à tous !!!


FIRST CERTIFICATE

Once again a group of 4th of ESO students have taken the First Certificate Examination (B2). They are brilliant candidates who have been hard-working and committed. We all hope they pass it.

Why do we encourage our students to take the FCE?
  · Because you gain a deeper understanding of English.
  · Because it is recognised by the majority of universities.
  · Because it boosts your CV.
  · Because students get a wonderful sense of satisfaction.

And why not continue all the way to the Cambridge Advanced Exam?

1r i 4t, UN MATÍ BEN DIFERENT
El dimarts 12 de juny, pel matí, els alumnes de 1r han anat al Parc de Monterols per fer una gimcana. Els organitzadors han estat els alumnes de 4t: s’han encarregat de preparar les proves, el material necessari i fer les agrupacions de cada equip.

Un cop han arribat al Parc, cada equip ha anat seguint el seu itinerari de manera que han acabat resolent les proves que els nois i noies de 4t havien proposat.

Ha estat un matí molt profitós, tant pels de 1r com pels de 4t. En un ambient diferent i de forma divertida, tots han posat en pràctica molts dels aprenentatges que hem treballat durant el curs.

Una bona i engrescadora iniciativa!

FINS L’ANY QUE VE AGENDA 21
El passat 7 de juny, un grup de 10 ecodelegats vam assistir a l’acte de cloenda del curs 2017-2018 del Projecte Escoles + Sostenibles. L’acte va tenir lloc a les Cotxeres de Sants on vam exposar un dels nostres projectes que hem prioritzat aquest curs: el projecte SSSplau per a reduir la contaminació acústica.

Allà també vam poder veure les propostes d’altres escoles, cosa que ens enriqueix a tots.

Després de la primera sessió de feina, ens van convidar a esmorzar i vam tenir un espectacle de dinamització just en acabar.

Va ser una jornada molt interessant i vam marxar cap a l’escola carregats de noves i bones idees per a futurs nous projectes.

Continuarem treballant per a fer que Els Arcs sigui una escola plenament Sostenible.

Fins el curs que ve Ecodelegats!

Ada Mestres
Flors Oller


1st & 2nd ESO · CINEMA WEEK
It’s our last week at school and 1st and 2nd ESO are going to CIC Via Augusta to see Everything, Everything, a romantic drama based on Nicola Yoon's YA best-selling novel about Maddy Whittier, a teenage girl with a severe auto-immune disorder who falls in love with her new neighbour, Olly Bright. It’s a teen romance turning boy-meets-girl into a life-or-death crisis.

REBEM ELS NOUS PARES DE PRIMER
El dimecres 27 de juny hem fet la reunió acadèmica amb els pares i mares dels alumnes que faran 1r de secundària a Els Arcs el curs vinent.

En aquesta trobada s’ha donat informació del curs i dels aspectes concrets de funcionament de la nostra escola. Els caps de departament de llengües, matemàtiques i idiomes han exposat els objectius de cada àrea i han explicat els trets diferencials que ens caracteritzen.

Els coordinadors de les activitats extraescolars de bàsquet i vòlei han compartit la importància que donem a l’escola als esports tot animant-los a afegir-s’hi.

Finalment, l’Ester, una mare de l’Ampa, ha donat a conèixer tota la feina que fa l’associació de mares i pares d’alumnes de l’escola intentant engrescar-los per a ocupar els nous càrrecs.

Ara ens espera un estiu per descansar per començar el nou curs amb il·lusió.

Benvingudes, famílies de 1r!

SEMÀFOR EN VALORS per al BÀSQUET!
Aquest és un dels millors premis que podem rebre en la competició esportiva.

Al llarg de la temporada, quan acaba cada partit, el tutor de joc atorga a cada equip (jugadors, entrenador i afició) una puntuació en valors: esportivitat, educació, comportament... El nostre aleví mixt i el júnior mixt han aconseguit la màxima puntuació.

Hi ha molts equips que competeixen i des del Consell de l’Esport ens comenten que és molt complicat quedar primers, per això estem molt contents.

Aquesta distinció vol dir que per sobre de la competitivitat, els valors dels nostres equips ens caracteritzen.

Moltísssimes felicitats jugadors, famílies i escola!

La cloenda de Premis del Semàfor de Valors se celebrarà el proper dimecres dia 13 de juny al Teatre de l’Escola Jesuïtes El Clot, a les 19:00h.

Som-hi amb l’esport i els valors!

 
UNA FESTA QUE FA SOROLL
La festa del Medi Ambient és una celebració esperada pels alumnes de l’escola. Ocupa una tarda del mes de juny i, a partir de temàtiques mediambientals l’equip d’Agenda 21 amb la col·laboració dels ecodelegats organitzem tallers i jocs en format gimcana per a tots els alumnes de l’escola.

Els últims dos anys, l’AMPA de l’escola, s’incorporava a la festa afegint la festa de l’Ampa a continuació de la del Medi Ambient.

Aquest any, vam decidir d’unificar esforços i col·laborar en una única festa que fos “De l’escola” centrada, això sí, en el Medi Ambient. I així ha estat.

Un grup de pares voluntaris, juntament amb alumnes de 4t (també voluntaris) i professors es van encarregar de dinamitzar totes les activitats. Els alumnes, organitzats en equips internivells van poder passar pels diferents jocs i tallers que, inspirats en la temàtica de la contaminació acústica ens van permetre conèixer la comunicació animal, a càrrec de la Fundació Jane Goodall; el claqué, gràcies a la casa Luthier; la percussió amb el Camilo Vernazza; i les emocions amb ritme, amb un equip de Basket Beat.

Va ser una festa molt completa, divertia, dolça i sobretot molt sostenible.

I la dolçor d’on ens venia? Dels gelats de Bodevici que vam tastar després de tant de moviment.

Vam acabar fent batucada tots junts, juntament amb els nens de primària de l’escola Nausica, al pati de l’escola, així que certament, aquest any la festa del medi ambient sí que feia soroll.

Gràcies a tots per l’organització i l’entusiasme en la participació.

L'ÚLTIMA REUNIÓ DE DELEGATS DEL CURS  
A finals de juny hem fet la darrera reunió de delegats amb els tutors de cada curs i l’equip directiu.

Els delegats de classe de cada curs han anat exposant els temes que prèviament havien comentat a les seves tutories. Han fet observacions d’aspectes que cal millorar, valoracions de les activitats que s’han fet durant el curs i propostes innovadores.

Els alumnes de 4t han preparat un vídeo de comiat per a tots els assistents. Ha estat una reunió agradable i molt útil de cara al curs vinent.

Molt bona feina, delegats i tutors!

 
A LLEGIR DE GUST  

Aquest any, i seguint les peticions dels nostres delegats, hem proposat unes activitats una mica diferents per a l’estiu.

L’objectiu principal és que els nostres alumnes llegeixin, però que ho facin de gust. Per això, hem triat curosament unes lectures i al setembre els rebrem amb fòrums literaris i moltes més sorpreses.

Bon estiu i bona lectura!

 
EL COMIAT D’UNA ETAPA  
Com cada any, a finals de juny ha arribat el comiat dels alumnes de 4t. Hem fet una celebració en què hi han participat els propis alumnes, que en són els protagonistes, les seves famílies i tot el claustre de professors de l’escola.

Ha estat una festa molt bonica. Primer hem pogut degustar d’un bon sopar de pica-pica, al nostre jardí, a càrrec de les nostres cuineres, i després ja hem pogut sentir els diferents parlaments de direcció, professors, alumnes, pares… Tampoc no han faltat els muntatges audiovisuals amb imatges del pas dels quatre anys per l’escola, la interpretació musical dels alumnes dirigits per la Iolanda Tarrat i la decoració dels murals dissenyada per la Mercè Arbonés.

Alumnes de 4t, han estat quatre anys intensos, heu crescut amb nosaltres i ara us toca començar un nou camí. Molta sort en la nova etapa que començareu ben aviat.

Ens deixeu un bon record!

 
SEGUIM FORMANT-NOS A L_ESTIU
“Quina sort teniu els professors: dos mesos de vacances a l’estiu!”

I sí, tenim molta sort, però no de passar dos mesos de vacances a l’estiu, sinó de poder fer una feina que ens agrada i ens omple de veritat.

Durant el mes de juliol continuem tancant memòries, endreçant l’escola, fent noves programacions i, sobretot, aprofitem per formar-nos, perquè creiem que estem en un moment de canvi educatiu i volem viure’l al màxim.

Vam acabar el juny fent una trobada tots els professors de la Fundació Els Arcs: Lys, Nausica, Peter Pan i Els Arcs. Allà vam protagonitzar un BreakoutEdu i l’equip de coalicions guia -que hem estat treballant durant tot el curs plegats- vam exposar a la resta de professorat tota la feina feta.

Tot seguit, a Els Arcs, vam comptar amb l’experiència i saber fer de Neus Sanmartí que ens va ajudar en la feina al voltant de l’avaluació.

L’endemà l’equip impulsor del centre vam organitzar unes dinàmiques amb els companys de claustre per a continuar treballant en el camp de l’avaluació, del canvi educatiu i de recursos per a generar debat amb els alumnes.

La resta del mes, la formació ja és a nivell personal, alguns professors han fet jornades matemàtiques a Rosa Sensat, eines de gamificació amb Espiral o han continuat amb les dinàmiques de Xarxes pel Canvi també amb l’escola d’estiu de Rosa Sensat.

Continuem al peu del canó per engegar un curs 2018-2019 amb la màxima energia!

Bon estiu i bona formació a tothom!

Copèrnic, 34 - 08021 Barcelona
Tel 932 014 598 | Fax 934 144 639
escola@elsarcs.cat
Si no desitges rebre el butlletí informatiu de "Els Arcs", clica aquí